יום שלישי, 21 בפברואר 2012

איך מתחבר דון קיחוטה לחלום שלך?



הספר "דון קיחוטה", יצירת המופת של מיגל דה סרוואנטס, נכתב ב 1605 ונחשב פורץ דרך ולרומאן המודרני הראשון.
סרוואנטס הצליח ליצור שני ארכיטיפים קלאסיים שנוגעים ומתקיימים בכל אחד מאיתנו.
דון קיחוטה הוא האביר החולם, בעל הדימיון, אדם שרוצה ליצור עולם טוב יותר ויוצא להילחם בעוולות העולם. הוא אדם עם חזון ליצור עולם צודק יותר וככזה הוא אציל נפש, בעל תכונות טובות של יושר, אומץ וכמיהה אינסופית לעשות טוב. 
בן הלוויה שלו לעומת זאת, סנצ'ו פאנסה, הוא הניגוד הקוטבי שלו. סנצ'ו פאנסה הוא התגלמות הארציות. הוא מוטרד משאלות קיומיות בלבד: מאיפה תגיע הארוחה הבאה ואיפה יימצא מקום מניח את הדעת לישון בלילה.
הכל טוב ויפה אלא שלדון קיחוטה יש בעיה אחת רצינית. הבעיה היא קריאת המציאות שלו. הוא לא קורא את המציאות נכון. מרוב קריאת סיפורי גבורה על אבירים ונסיכות ובהיותו בעל דימיון מפותח, התודעה שלו התבלבלה לה הוא מתחיל לראות אויבים בכל דבר סביבו. הוא רואה בטחנות רוח תמימות לחלוטין את אויביו הנוראיים ביותר ומסתער עליהן בכל כוחו. הגבול בין דימיון למציאות נמחק אצלו לחלוטין. בעיה לא קטנה... 
לסנצ'ו פאנסה לעומת זאת אין בעיה בקריאת המציאות. הוא מציאותי, הוא פרקטי, הוא קורא נכון את הסביבה והאירועים. עבורו טחנת רוח היא טחנת רוח ועדר כבשים הוא עדר כבשים.
אלא מאי? החיסרון הגדול שלו הוא שאין בו טיפת דימיון, טיפת שאר רוח, טיפת השראה. הוא מ-ש-ע-מ-ם! מאוד מ-ש-ע-מ-ם! הוא חי את הרגע. הוא לא הולך לשום מקום. אין לו חזון. אין לו עתיד. הוא חי חיים  לא מעניינים שניתן לתאר כחיים שקטים של ייאוש.
מסקנה: אדם מאוזן ובריא הוא אותו אדם המצליח ליישב את שתי התפיסות, שתי נקודות המבט המנוגדות האלה. עולם הדימיון והעולם הגשמי. 
אושר אמיתי הוא היכולת לחבר בין השניים להפוך את החלום שלך למציאות. להגשים את החזון הגבוה שלך!
אני  מזמין אתכם לחלום את החלום הגדול שלכם, החלום הכי "בלתי אפשרי" שלכם, החלום הכי מרגש, הכי גדול שאתם יכולים לחלום. לשבת ולחשוב מה אתם צריכים לעשות כדי להגשים אותו, ליצור תכנית פעולה ולהתחיל לזוז. ואם לא עכשיו, אימתי? 
היופי הוא שגם אם לא תממשו את החלום במלואו, הוא ייקח אתכם גבוה יותר, מעלה מעלה לחיים מרתקים, מלאים ומספקים יותר.
אומרים שאדם יכול לוותר על חלומו אבל החלום לעולם לא מוותר על האדם. 
בהצלחה!  



לאתר הבית

http://us77.co.il/

כל הזכויות שמורות לאורי שמיר

2 תגובות: